Zob zob

úterý 7. března 2023

Jaro klove na dveře! Když jsem viděla úžasné slepičkové perníčky od Aleny Chovancové, nešlo jinak než si takové taky upéct a nazdobit. Alena vymýšlí se svou kamarádkou Lucií Arichtevou různé druhy vykrajovátek. Alča perníčky originálně nazdobí na ukázku, Lucie nechá vykrajovátka vyrobit a prodává. Tento způsob podnikání zdá se mi velmi sympatický... Kdybyste chtěli mrknout na tvary, tak tu. (Já jsem si vykrajovátka taky zakoupila, a info a odkazy dávám, protože mi to přijde jako fajn tip.) Recept na perníčky jsem použila od Peti Bududub. Je výborný, i já patla jsem těsto zvládla bez problémů, a perníčky jsou hned po upečení měkkoučké a moc dobré. 

Brácha jarního věnce z Ráje putoval do Roubenky. Úplně se tetelím, že moje výtvory zdobí taková fantastická místa. První jarní den a s ním i náš kurz v chaloupce se blíží. Střádám skořápky, sbírám ulity, domlouvám, komu "oholím" krušpánek na zahradě, a hlavně se opravdu moc těším. (Volné je poslední místečko.)










4 komentáře:

  1. Krása!!! Ta vykrajovátka jsou fakt parádní, díky za upozornění. Marie

    OdpovědětVymazat
  2. Úplně cítím tu perníčkovou vůni a těšení se na svátky jara. Věneček zavěšený na plotě se slepičkami je nádherná dekorace.
    Na ta vykrajovátka se podívám, ale pokud něco objednám, tak letos asi těžko využiju. Těsto na perníčky už mám na dnešek připravené, takže zase to budou vajíčka, zajíčci a srdíčka vykrojená mými vykrajovátky.
    Měj se, Petro, moc hezky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věnec zdobí krásnou roubenku, kde bude vítání jara...:-) Moc se těším... Věřím, že se perníčky povedly♥. Díky! P.

      Vymazat

Děkuji za komentář!