"Vesna z jiné (U)krajiny"

pátek 25. února 2022

Věřím, že každý dobrý skutek, laskavé slovo, pozitivní myšlenka, se časem někde uchytí, a pak sílí a pouští do světa další vlny radosti a štěstí… Tato „Vesna z jiné krajiny“ budiž mojí reakcí na to, co se právě děje jen kousek od naší země… Ač se může zdát, že bojovat pastelkou proti mocipánům je naivní a zbytečné, jakýkoliv aktivní krok je lepší, než se nechat zevnitř sežrat strachem a zvenčí mlácením prázdných nenávistných slov… (Stejně jako můj mozek nedokáže pobrat hnus války, tak nepobírá ani hnusy, které někteří dokážou vypustit z úst… Dost často i z pozic jakési duchovní nadřazenosti, což je ještě o dost děsivější a smutnější...)


No, ale abych do toho zbytečně nezabředla… Rozhodla jsem se na tento obraz vyhlásit AUKCI. Vyvolávací cena byla 1 500 Kč, aktuálně se částka pohybuje na neuvěřitelných 11 111 Kč. Aukce probíhá pouze na mém Instagramu - TU. Výherce zašle celou částku na účet Člověka v tísni, a pošle mi o tom potvrzení, a já pak obratem odešlu obraz na adresu výherce… (Praktické věci už si však potom vykomunikujeme...)  (Tuto aukci nepořádá ani nijak nepodporuje Instagram.)

Jedná se o originál formátu A4, signovaný, datovaný, vytvořený kombinací perokresby a akvarelu.

Děkuju, že nejste lhostejní. A že s vámi můžu pomáhat. Můžeme mít různé názory, postoje, problémy, úhly pohledu, ale posvátnost lidského života by měla být nediskutovatelná.

P.S.: Tak konečná výherní suma byla opravdu 11 111 Kč. Už je na účtu Člověka v tísni. Já nechám na své náklady obraz zarámovat, protože taková pomoc si rozhodně zaslouží obraz dotažený do posledního detailu... Věřím, že tahle "slovanská bohyně míru", jak si ji dražitelé pojmenovali, přinese do nového domova hodně štěstí a radosti... A až mi zase vybyde nějaká síla a čas, tak určitě udělám aukci další... Pomoc bude potřeba i nadále...




2 komentáře:

  1. Krásný obraz .............několikanásobný dar !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Každý dělá, co může... Chjo, kéž by vznikl za jiným účelem... Díky! P.

      Vymazat

Děkuji za komentář!