Jarní domečky

středa 10. března 2021

Včera trochu, no, vlastně dost, krize. Co děláte, když se necítíte dobře? Já se většinou snažím co nejpřesněji pojmenovat, co mě trápí. Formulovaný problém je poloviční problém. A taky přiznat si, že se dobře necítíte a dovolit si to. Každý máme právo říct si: "Jsem smutná, unavená, deprimovaná, frustrovaná..." Mít pro sebe pochopení... A stejně důležité je se snažit udělat aspoň dílčí krůček k tomu, aby se situace změnila. Rozhýbat se... Přiznávám, že jsou ta náladová zhoupnutí čím dál častější a rozhýbávání čím dál tím tužší, ale důležité je se nevzdat. Dneska je to mnohem lepší. Co mi pomohlo? Palačinky se slaným karamelem k obědu... Já vím, zajídám. Ale někdy prostě není čas na hrdinství. Všechny díly Bridgertonových. Něco sladkého, lehkého a ne úplně pitomého pro duši. Taková seriálová palačinka... Nutriční hodnota nic moc, ale udělá vám dobře. Povídání s kamarádkami. Se spřízněnými dušemi se ten problém formuluje, a tudíž i odstraňuje, snadněji... A taky udělat něco, do čeho se mi už dlouho nechtělo. Konkrétně sáhnout do hromady rámů, zavést do sklenářství ty bez výplně, některé natřít a při tom plánovat, co bych do nich mohla namalovat... Tak mě to nakonec rozproudilo, že jsem pak ještě do večera malovala dřevěné domečky. Dostala jsem je darem, nějakou dobu sloužily jako vánoční dekorace, a nyní nastal čas je předekorovat na jarní a poslat do světa... Domky jsou pomalované z obou stran akrylovými barvami a zalakované. Venkovní pobyt nedoporučuju, ale myslím, že třeba mezi špaletovými okny by vypadaly moc pěkně. Zdobily by zevnitř i zvenčí... Domečky stojí samostatně, jsou 1,5 cm hluboké, chce to ale rozhodně klidnější místo a bez průvanu. Rozměry jsou: 20 x 39 cm, 25 x 19 cm, 11 x 21 cm a 10 x 22 cm. Cena je 1600 Kč za celou sadu (+ poštovné.)









6 komentářů:

  1. Peti, popsala jsem i moje meducínky - sdílení, něco dobrého, něco hezkého - pro oči, pro duši i pro uši. Hudba jako podkres. Nějaké hezké povídání, podcast. Ušiju holkám nějaký hezký hadřík. Jdu ven. A snažím se vidět o krok dál - a tam už je určitě malinko líp. A kouknu na náš rodinný obraz od Vás - tam je to všechno :-).
    Ať je dobře :-). Lída

    OdpovědětVymazat
  2. Peti, občas si zpívám dělání všechny skutky zahání, tak se snažím delat, horší je, když mě něco bolí tak, že se nedá, momentálně mě drží záda a tak si vážím chvil, kdy tělo neboli a těším se ,až to odezní a zase bude líp. Tak koukám z okna, jak opět sněží a dopravám si ten luxus lehnout si i pres den a poslouchám detektivky a pohádky. A děti se stahují k poslechu a opečovávaji mě, až se musím duchu usmívat..
    Krásné domečky a neboj, bude líp!!!
    Bohunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když je, kdo by pečoval, tak je určitě doma milo...♥ Děkuju. P.

      Vymazat
  3. Moc hezká domečková dekorace.
    Někdy právě oddechová chvíle přinese člověku z ničeho nic životodárný impuls.
    Klidný den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když já umím odpočívat jen tehdy, když hlavu nic netíží... To ji pak neumím skutečně vypnout a je lepší něco dělat... P.

      Vymazat

Děkuji za komentář!