Betlém číslo tři

čtvrtek 17. prosince 2020

Jeden jsem namalovala nám. Jeden mám jako dárek. A ten poslední, ten nabízím k prodeji. Já vím, trochu "last minute", ale když musíš, tak musíš, i když třeba po limitu... Kdo jste z F-M a okolí, tak to je bez problémů, osobní vyzvednutí stíháme, klidně nabízím nějaké přiblížení... A poštou taky pošlu, ale tam tedy neslibuji doručení do "Ježíška".

Jedná se o šest malovaných domečků vyřezaných z překližky. Jeden domeček je 20 cm vysoký, 13 cm široký a jen 3 milimetry hluboký. Ač jsou domečky tak tenké, stojí úplně bezproblémů díky principu harmoniky. Jsou spojené tenkým drátkem skrz dírky v horním a dolním rohu domečku. Dají se více či méně natáhnout podle potřeby, a i uskladnění je snadné, protože se prostě složí jako kniha. Na jedné straně jsou malby: ovečka, tři králové, Maria (s motivem lipových listů jako symbolu ženství), Ježíšek (s motivem hvězdy jako symbolem naděje a nového života), Josef (s motivem dubových listů jako symbolem mužství) a anděl. Z druhé strany jsou domky odekorované tečkami, pruhy, puntíky, písmeny, apod. ... Cena není lidová, neb se jedná o velmi pracnou záležitost. Hodin strávených nad tvorbou betlému si cením na 2400 Kč. 

A pak tady mám ještě sadu 10 malovaných ozdobiček na stromek. Hvězdičky jsou velké v průměru 4 cm. Z jedné strany jsou puntíky a tečky, z druhé obrázky: tři andílci, tři větvičky jeřabin, dvě "vločky" a dvě kočky. Cena za sadu je 450 Kč. Můžete si ji pořídit celou pro sebe nebo jsem ji schopná rozkouskovat do balíčků s pohlednicemi, třeba jako maličkosti pro kolegyně či kamarádky... (Cena za balíček pohlednice + 2 ozdoby je 130 Kč, a jsem schopná udělat pět takových...)






Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za komentář!