Zase doma...

středa 21. října 2020

Je to teď jiný než na jaře... To člověk jen vyšel ven, a zářil hned jak lampička. Bující příroda, nová energie... Vůbec mi nevadilo existovat většinu času mezi rozkvetlými stromy a keři... Poslední týdny poctivě skoro každý den trávím venku minimálně hodinu a půl. Každý den chodím na procházku, svižnou chůzí, abych osvěžila tělo a vyčistila hlavu... Podzimní příroda je krásná, ale už tolik nedává. Schraňuje si pro sebe, chystá se k odpočinku... Nevracím se domů tolik nabitá jako třeba v dubnu... 

Na podzim se mají lidé scházet, veselit se, povídat si... Být doma, uvnitř, ale spolu. Bývají hody, bývají taneční zábavy... Tohle narušení přirozeného toku "času" mi nedělá moc dobře. Já vím, na absenci návštěv kaváren a divadel se neumírá... Ale náladu to pokazit dokáže fest... Takže co s tím? Čím se držíte při smyslech?

Ráno jsem cítila neodolatelnou touhu odjet na nějakou útulnou chalupu "na konci světa", pozvat zajímavé a inspirativní ženy a společně tvořit, rozjímat, meditovat... A pak jsem si řekla, proč to nezkusit aspoň online. Oslovila jsem úžasné výtvarnice, jejichž práci obdivuju... A ony se, zázrak!, všechny přidaly do "mého" ženského kruhu. A najednou je tady zárodek jednoho krásného projektu, který mě bude držet na nohách a v radosti v tomto divném čase...  Přeju i vám taková psychická nadnášedla...

Držte se! Nenechte se semlít... A hlavně, buďte zdraví...







8 komentářů:

  1. Nádherné fotky! Líbí se mi, že nejsou vylepšované až do malebného kýče, jak jsem dnes viděla na nějakém informačním webu. Příroda nepotřebuje dobarvovat a vy to umíte krásně zachytit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Léni, fotky lehce upravované jsou... Kontrast, jas... Ale je pravda, že zrovna do barevnosti nijak zásadně nezasahuju, tak mi přijde krásná tak, jak je...;-) Děkuju moc za milá slova. P.

      Vymazat
  2. Peti, je to tak, taky mi to "dodržování opatření" teď příjde nějak víc smutnější než na jaře. Navíc je venku tak brzy tma, takže vyvětrat děti dopoledne, OK, ale odpoledne už to stíháme jen tak tak, žene nás domů tma... a ono je to pak hooodně znát, jestli jsou vyběhaní nebo ne, uf, uf :D No, věřím, že bude lépe... hlavně vydržet, aby alespoň ty Vánoce mohly Vánocemi být, když už Velikonoce byly takové, no ... protože Vánoce bez návštěvy rodiny a přátel by byly smutné. Všem nám držím pěsti, bude to dobrý, snad už brzy!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru, ufff, nad tím jsem zatím ani nezauvažovala, že by se to táhlo až do Vánoc... Já stále věřím, že odjedeme ještě i v půlce listopadu na wellness. Asi marně, ale aspoň té naděje se nevzdat...:-) Musíme prsotě zatnout zuby, vydržet a doufat, že bude brzo líp... P.

      Vymazat
    2. Jéééva, no třeba vám to výjde!!!:) Kdyžtak místo wellness alespoň "ven a les", toho se teď držím já :D

      Vymazat
    3. "Ven a les" je rozhodně nejlepší "wellness" na světě...;-) Taky mě to udržuje na nohách. Tož sa držme! P.

      Vymazat
  3. jeee no vidíte, já to mám venku zase radši na podzim :). Ty barvy, vůně, už nehrozí žádná veliká vedra, komáři a davy lidí A za tmy je to nejlepší, na to už se taky těšíme. Vezmeme s dětmi čelovky, nebo v listopadu třeba lampiony a vyrazíme mimo pouliční osvětlení. U nás se kousek za panelákama dá dělat na kopci oheň, no a dělejte ohýnek v šest, sedm, třeba v létě... A v pozdním podzimu a v zimě ty osvětlené ulice, stromky, ozdoby všude. To ani děti sebou nepotřebuju abych vše viděla dětskýma nadšenýma očima :). Myslím, že záleží na úhlu pohledu ;). Užívejte podzimu!!! Monika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já proti podzimu nic nemám. Naopak, ráda si užiju všechno, co nabízí... Hlavně teda právě to útulno v kavárničce, třeba, ehm...:-) Ale za mě prostě nemá příroda už takovou energii jako na jaře (léto je kapitola jiná, ten hic a tak...). Je to zcela přirozené, že jaro dává a podzim šetří... Taky si užívejte podzimu, jak ho máte rádi...;-) P.

      Vymazat

Děkuji za komentář!