Kdyňsko a Domažlicko

středa 1. července 2020
Kam se letos chystáte na dovču? Poznávat nějaký zajímavý kout naší krásné vlasti? Jestli plánujete cestu na Domažlicko a Kdyňsko, čekají tam na vás, myslím, vydařené suvenýry... Jana, šefová kdyňského kulturního střediska, je člověk na svém místě. Když nám s Alenkou Vorlíčkovou vyšla první pohádková knížka Zakletý zámek, šla nám tehdy "za kmotru". Od té doby jsme v kontaktu, i když já existuju tady na severu Moravy, a ona na západě Čech... Ještěže máme ty internety. Protože člověka "stejné krevní skupiny", který dělá věci srdcem a naplno, toho si chcete v životě podržet, že jo... Nedávno se Jana rozhodla, že je načase pozvednou ne jen úroveň kulturního vyžití, ale i turistických a propagačních materiálů... A k mé velké radosti oslovila právě mě. Zase nová zkušenost, to já ráda... A tak vznikly tyto dvě ilustrace. V Kdyni už prý chodí v triku s potiskem takřka všichni, juch! (No vážně, přišla mi kouzelná fotka otričkovaného pana starosty a paní místostarostky...)  

Já zatím cestuji aspoň takhle s barvičkami, ale už se moc těším, že brzy vyrazíme i skutečně. Potřebuju akutně aspoň na pár dní vypnout. Jsem oblažována množstvím nádherné práce, ze které mám velkou radost, ale víte jak to je... Harmonie musí být. A tak se třesu na poslední letošní jihomoravský víkend, tentokrát prodloužený, tudíž i více odpočinkový a výletnický. Ale levandulka bude, to zase jo! Nějak to uteklo. Člověk se na vůni při práci s touto úžasnou bylinkou těší celý rok, a on už bude poslední kurz...

Tak si moc užijte cestování a výletování a vůbec celé léto! A jestli někde narazíte na Oringlí suvenýry, dejte vědět, takové zprávy já ráda... (Kromě Frýdecko-Místecka a jižní Moravy - levandulových produktů ve Starovičkách, sluníčkového čaje v Čejkovicích a výmalby obchůdku v Mikulově, už začínám expandovat i do Čech, cha!)





2 komentáře:

  1. To jsou parádní ilustrace. Nevím proč, ale úplně mi to sedí s Jičínskem. Možná kvůli kresleným postavičkám od R. Pilaře? Nevím, ale bylo by super, kdyby Vás taky oslovili :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Třeba se stane, když si to tak hezky přejete...;-) Děkuju moc za milá slova! A přeju krásné léto na Jičínsku...;-) P.

      Vymazat

Děkuji za komentář!