Hlavně neztrácet naději...

úterý 24. prosince 2019
Člověk by tak moc chtěl zůstat ukrytý v té své dokonalé bublině plné světýlek a záře svíček. Jenže... Byl by v ní osamělý, a kam se nepustí vzduch, tam se ovzduší pokazí... A tak otevře okna i srdce dokořán, i když ví, že to znamená nejen radost, ale i bolest a trápení... Když jsem během adventu podávala kapesníčky na osušení slz a dodávala naději a sílu lidem v okolí, v koutku duše jsem si sobecky říkala: "Ale my ne, my už přece ne, my už letos máme všechno vybráno..." A stejně... Těšila jsem se na poklidné Vánoce, které strávím s nejbližšími. Dědeček se taky moc těšil. On se umí ze všeho tak radovat. Jenže ho zradilo tělo, a místo u stromečku za ním musíme do nemocnice. Neztrácíme naději, věříme, že se nám po Vánocích vrátí, a že s námi ještě nějakou dobu pobude. Letošek máme opravdu až na dřeň, až do konce... 

Přeju vám hlavně klid, pohodu a štěstí, pevné zdraví, sílu nést těžkosti a ochotu beze strachu přijímat radosti.♥ Barborka mi letos poprvé vykvetla. Tak já věřím, že ten příští rok bude šťastný a za odměnu.









10 komentářů:

  1. Peti, veselé Vánoce a dědečkovi přeji uzdravení a brzký návrat z nemocnice domů. Ivana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivi, děkuji. Veselé je sice zrovna úplně nemáme, ale jsme rádi, že jsme spolu, a myslíme na dědu, je to bojovník. P.

      Vymazat
  2. Peti,snad se dědeček uzdraví.Držím pěsti!!!!!Z.

    OdpovědětVymazat
  3. Peti, přeju hodně síly a zdraví. A doufám,že se tvůj dědeček uzdraví....Můj dědeček letos na jaře odešel (v létě by měl 94let)a my máme první Vánoce bez něj. 😢

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My už těch ztrát a šoků letos měli tolik, že tohle jsme fakt nečekali. Ale tak co, tak si s dědou uděláme Vánoce v lednu ještě jednou, třeba bude i sníh. Jak píšu, hlavně neztrácet tu naději. P.

      Vymazat
  4. Krasne fotky a krasne svatky preji :) taky se mi letosek nezdal byt uplne fajn, ale verim, ze pristi rok to vazne fajn bude :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musí, když to jde nějakou dobu dolů, tak to pak zkrátka jednou začne zase stoupat. Taky přeju krásné svátky, a děkuji. P.

      Vymazat
  5. Moc vám přeju ty lednové Vánoce, moc,a děda bude mít mašli jako největší dárek:-)

    využiju příležitosti a zdravím všechny zdrav.sestřičky a pečovatelky v domovech, díky, že jste, andělé:-)
    a už mám zzamlženo.
    Jeden můj děda mi až do 13i říkal Kapyžo (neuměla jsem jako malá říct pyžamo)...radši stop:-)
    Psychika je mocná, snad i to těšení na Vánoce s vámi dědečkovi dodá sil.
    Magda

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!