Kočičí obálkový adventní kalednář

středa 4. září 2019
Jak funguje? Na větev se přivážou provázky a na ty se kolíčky s číslem připevní zdobené obálky. Rozmístění lze přizpůsobit místu pověšení, kalendář může být dlouhý úzký, ale i širší, záleží na prostoru. Myslím, že by mohl potěšit dítě, a stejně tak i dospěláka... Co do obálek umístit?

Tak třeba...

... Každý den kousek příběhu nebo povídky. Buď vymyšlené přímo pro tento účel, nebo z knížky přepsané s tím, že zbytek příběhu bude v balíčku pod stromečkem...

... Každý den lichotivý vzkaz typu: "24 důvodů, proč Tě mám tolik rád/ráda."
... Každý den jedna fotografie z uplynulého roku s popiskem kdy a kde byla pořízena. (A pod stromeček fotoalbum pro vlepení.)
... Každý den sáček čaje, porce kávy nebo malá čokoládka s cedulkou "dnešní chvilka pohody".
... Každý den jedna dvojice pexesa, nejlépe velmi originálního, třeba nakresleného nebo z fotek vyrobeného...
... A jistě vás napadne spousta dalších věcí, které by se do obálek daly umístit, a třeba se o ně s námi podělíte...

Inspiraci jsem čerpala z Pinterestu. Chtěla jsem vyzkoušet už vloni, ale nestihla jsem to. Marné, takové věci se musí tvořit v létě, protože pak už na ně není čas ani síla. A upřímně konstatuji, že tohle je fakt piplačka. Projekt pro radost, nebo třeba jako dárek, jinak podle mě neprodejný. Přece jen se jedná o papír, který není na věčné časy, riziko poškození tu je, ačkoliv při opatrném zacházení se dá pochopitelně použít opakovaně. A i přesto je prodejní cena nemalá, pokud si tedy člověk neúčtuje 20 Kč za hodinu...  Už jen cena materiálu, obálek, papírů (já využila zbytky a různé odstřižky) a minikolíčků, není zrovna zanedbatelná. Jako na běžícím pásu bych tohle tvořit nemohla, a jestli se ještě do nějakého pustím, tak jen pro někoho pro mě velmi milého... Takže, pokud se vám líbí, vězte, že můžete mít exkluzivní kousek, protože na prodej už žádný jiný vyrábět nebudu. (Cena je 1250 Kč a 60 Kč poštovné. A to jsem z levného kraje...) 

A nebo se můžete inspirovat, a vyrobit svůj! Složité to není, jen to chce krapet zručnosti a spoustu trpělivosti. Nebo třeba s dětma ve škole, když každé udělá jednu obálku, to by šlo docela rychle... A nebojte, bude i Andělář. A když jsem to teď takhle veřejně napsala, tak už musí být, že jo... Mám takovou vizi, aby byl zase trochu jiný, tak uvidíme, jestli se mi ji podaří zrealizovat. Chtělo by to víkend na nějaké malebné chaloupce na horách, s kafíčkem, u kamen, aby byla ta správná inspirace... Hmmm... Hmmm... Tak zpátky do reality a hlavně do babího léta!












4 komentáře:

  1. Peti to je boží! Ovšem přesně, jak píšeš, tohle je z kolonky piplaček, nad kterými se neznalci podiví, že to trvá tak dlouho. A máš pravdu, tyhle projekty se dělají pro radost pro někoho milého :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A nebo pro radost vlastní...;-) Já jsem ráda, že jsem si to vyzkoušela:-). Díky moc, Blani. P.

      Vymazat
  2. Pekná pripomienka na pozornosti pre našich milých...

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!