Jízda na slepici

čtvrtek 10. ledna 2019
Hned jak jsem sepsala novoroční příspěvek o odpočinkovém lednu, lehce ve mně zahlodal červíček pochybností. V hlavě mi probliklo: "Tak, přála sis volno, tak teď budeš mít volno, a už za dva dny beztak budeš chytat paniku, že nemáš zakázky." Mýlila jsem se. Je 10. ledna a zatím se nedostavil ani náznak malinké paničičky... Naopak, moc si to volné tempo užívám. 

(Malá vsuvka. Zdá se mi, že Vánoce a všechno s nimi spojené frnkly nějak moc rychle. Jsem ráda, že si je vychutnávám mnohem déle, než jen těch pár "oficiálních dní", ať si kdo chce jak chce ťuká na čelo... A jsem ráda, že jsem pochopila, že Vánoce nejsou sedět v dokonale nazdobeném bytě u stolu plného dobrot, křečovitě se usmívat, a přitom padat únavou na hubu, a těšit se, až všechny návštěvy vypadnou a bude klid... Vánoce jsou dělat to, co mě těší, prožívat onu činnost naplno a radovat se z ní. Čerpat z ní. Svítit díky ní. A pak to své štěstí předávat milovaným lidem při objetí. Tak to jsou Vánoce, a takové ty poslední pro mě byly... To  mě teď jen tak napadlo, že jsem se s nimi nějak pořád nemohla rozloučit. Ale už jsem to rozsekla. Ráno jsem odzdobila stromeček a rozstříhala ho na větvičky. Těším se, že nás bude hřát v kamnech, až budeme u kamarádky šít...)

Cítím se teď trochu jako houba, která by moc chtěla nasávat inspiraci. Dívám se po programech galerií, hledám zajímavé výstavy, ale zatím to vypadá, že galerie se taky teprve "rozkoukávají". Máte-li tip na místo v MS kraji, ze kterého přímo stříká estetično a člověk umění vstřebává s každým nadechnutím, sem s ním! Docela by se mi líbilo taková místa poblíž prošmejdit, a třeba z nich pak udělat tady na blogu i nějaký "výletníček" pro inspiraci. Zajímavá místa člověk kolikrát najde i tam, kde by je vlastně vůbec nečekal...

Taky se mi dost líbí stav, kdy mi něco probleskne hlavou, a já to hned nemusím aplikovat. Pěkně si nápad podržím, zapíšu, nechám ho naboptnat... mozek se naštve, že jako žádná akce, tak na mě plivne další nápad... a já ho zase jen tak poškádlím, zaznamenám... a tak pořád dokolečka. Tohle bych měla dělat častěji! Nebýt jen průtokový ohřívač vizí, jak si občas během dnů obzvláštního vytížení připadám. Nápady jsou to nejcenější, co tvůrce má, musím si je tedy hýčkat a dobře vyživovat...

Ale zase aby to nevypadalo, že úplně zahálím... Připadá mi, že jsem toho letos vlastně stihla už docela dost... Vyšplhali jsme na dva zasněžené kopce... Konečně jsem se naučila dělat luxusní čínské rýžové nudle... Lebedili jsme si v sauně... A udělala jsem dvě nové ilustrace. První z nich vám dnes ukážu... Mám z průběhu letošního ledna dobrý pocit. U nás se chumelí každý den, a všude kolem je sněhové království. To je dobrý příšlib, že by nemuselo být takové sucho, a taky se tmavé dny snáší lépe, když je všechno překryto bílou peřinou... Ovšem i přesto je vidět, kde mi mysl bloumá... Modřence, slépečky, ptáčci, kočičky, rozkvetlé stromy... Papírový svět je skvělý v tom, že si to klidně můžu dopřát hned! Obrázek nechám natisknout jako plakát i jako pohlednici. Prvoplánově velikonoční motivy dělat nebudu. Nemám s tím dobrou zkušenost. Ale tyhle mile jarní výjevy se klidně budou dát upotřebit i na Velikonoce... (Zítra nafotím hotového kosa s hnízdem...)

P.S.: Děkuju moc za zájem o Květinářky. Dnes jsem celou velekopu balíčků odeslala, tak snad doputují všechny v pořádku. Na poště mě málem vyhnali, že nemám jakýsi formulář, když posílám takovou nálož zásilek. Nikdy před tím jsem nic podobného nepotřebovala, ale je pravda, že běhám s balíčky na poštu docela pravidelně po pár kusech. Naštěstí za přepážkou seděl mladý muž a já se tvářila asi dostatečně (upřímně) vyděšeně, tak jsem nakonec byla odbavena i bez formuláře... 

P.P.S.: A nesmutněte, však budou nové motivy, a i ty Květinářky se zase vyloupnou, až přijde jejich čas...






4 komentáře:

  1. Blaho na duši, zemitá a modrá!
    Teším sa na balíček:D
    A.V.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ali, už putuje, tak snad doputuje brzy a v pořádku...;-) Děkuji!♥ P.

      Vymazat
  2. Ahoj Peti, v pátek dorazil balíček i mě ,ale na rozbalení čekal do dneška.. protože to byl nejkrásnější balíček,co jsem kdy dostala!!! dokonce i manžel se ptal,co že mi to přišlo:-)
    Květinářky nadherné...a ta slepice nemá chybu..těším se na další:-) Bára

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Baru, super, jsem ráda, že jsou v pořádku Tebe! Ať dělají spoustu radosti Tobě i dalším...;-) Trvoufám si říct, že celý tento cyklus bude hodně povedený. Aspoň já jsem zatím nadšená z toho, jak se pěkně vyvíjí...:-) Tak snad se bude líbit i vám. Děkuju!♥ P.

      Vymazat

Děkuji za komentář!