Letos PFka nebudou...

úterý 11. prosince 2018
Každý rok vymýšlím naše rodinné PFko, nejlépe už během léta nebo podzimu... Snažím se do něho zachytit, co se daný rok událo, nějakou vtipnou pointu, nápad. Jenže, letos se onen nápad ne a ne dostavit. Je to marné, rozdávám je vám, tak pro mě ne vždy zbydou... Kdysi bych se z toho hroutila, že PFko nemám. Kdysi jsem totiž potřebovala mít všechno nejlepší, nejhezčí, obdivované. Pak jsem se z toho sesypala, kdo to tu čtete dlouho, víte, a naštěstí nejsem úplně natvrdlá a docvaklo mi to... Po téhle životní ťafce jsem začala věci dělat ne proto, že se něco musí nebo abych překonala samu sebe a sklidila ještě větší potlest. Začala jsem je dělat především pro radost svou, a potom pro štěstí ostatních. Přesně v tomto pořadí. Letos tak nějak cítím, že PFko nemám lámat přes koleno, a tak to nedělám. Miluju vymýšlení a rozdávání originálních vánočních přání, je to jedna z mých nejoblíbenějších svátečních tradic. Když to ale nejde, tak kvůli tomu v koutku plakat nebudu... Vyrobila jsem jen pár kartiček, pěkně růčo, jako kdysi, když jsem ještě neuměla ovládat různé stroje a programy. Jenom pro babi a dědu, tety a pár kamarádek, se kterými se o Vánocích bohužel nepotkám... A velmi jsem si jejich výrobu užila. Věřím, že z nich láska bude po otevření obálky přímo sálat. 

Nemůžu si pomoct, ale ani po odpočinkovém prodlouženém víkendu se necítím duševně ni fyzicky zcela svěží. Jsem ráda, že jsem si do Vánoc nabrala už jenom pár zakázek, které snad (musím!) stihnu naplnit... Myslím, že je to tak akorát, abych se z tohohle zimního polobnění občas vybičovala k výkonu, a pak zase upadla do hibernace. Což mi připomíná, je čas na postel a večerní čtení... Dobrou!




6 komentářů:

  1. Peti, to je nádhera, ráda bych patřila mezi tvé kamarádky..:-) nádhera, opravdu se ti moc povedla.
    Takhle od srdce tedy neumím malovat, ale zas se snažím o osobní dárky většinou jedlé, od jara na nich pracuji, sbírám bylinky, plody, suším, zavařuji.. je to kus práce s láskou ve skle. Mrzí mě, že neumím dotáhnout dárky do krásného konce, protože když vidím dokonalé etikety, luxusní balení, nemám a neumím takové. ale už jsem vyrostla z toho mít vše nej nej nej.. taky nejsem nej:-)
    Krásný večer, Peti.
    Bohunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohunko, děkuji. Vždy jsem se právě snažila udělat PFko tak, abych ho mohla poslat co nejvíce lidem, ale letos to neklaplo. Tak třeba příští rok...;-) Vidíš, já zase nemám trpělivost s tím sbíráním a sušením a tak, každý umíme něco jiného...;-) Děkuji! P.

      Vymazat
    2. Peti, ty nemáš trpělivost na sbírání a sušení? Já vždy doma říkala, že kupované kytky nee, že potěší i bodlák, když je s láskou utržený a jednou dcerka přišla nešťastná, že žádný boldák nenašla a fakt hledala:-)
      A ty sebereš míň než bodlák a dokážeš tvořit takové skvosty ze trochu roští a pár šišek.. nádhera...
      Bohunka

      Vymazat
    3. No jo, to máš zase pravdu, to je taky sbírání a sušení, ale zase trochu jiného rázu... Myslela jsem na čajíky, marmelády, a tak...;-) Jídla jsem prostě hlavně nadšený konzument, no...:-D P.

      Vymazat
  2. Presne..zajimalo by me, za cim se ti lidi porad o vanocich honi...20 druhu cukrovi, umyta okna...ono prece vse nemusi byt dokonale :) pfka krasne :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klidně ať mají lidé 20 druhů a umytá okna, pokud z toho mají radost a ne stres... Mrzí mě, že tolik lidí Vánoce nesnáší, ony za ten shon nemůžou... Děkuju moc:-). P.

      Vymazat

Děkuji za komentář!