Moje dojmy...

sobota 3. června 2017
...z Femme Artale... Já myslím, že za takovouhle akci by nám lidi v Praze nebo Brně líbali ruce. Úžasní prodejci (více viz dále...) a úchvatné prostory. Jenže jsme ve F-M, že jo... A taky si přiznejme, je dost na čem zapracovat... Takže jedeme, plusy a mínusy...

+ Prostory slezanské budovy jsou opravdu skvělé, nádherně industriální a krásně "otřískané". Místo na takovou akci jako dělané. Zhustila bych všechny prodejce a vystavovatele dovnitř budovy, venkovní prostranství bych vynechala. 
+ Velmi, velmi, velmi mile mě překvapila úroveň vystavovatelů. Nebylo jich mnoho, ale ta kvalita! Jak zboží, tak prezentace. Můj soukromý objev byla Jezuskote, přírodní kosmetika, mimo jiné třeba parfémy, a i naprosto éterická bytost ji tvořící ... Šperky se sušenými kvítečky od Ančičaka znám už od Barči z POKOJE, a okouzlily mě zase. Dokonce i ve stříbře... Opravdu křehká krása. Celou dobu mi dělala neskutečně milou společnost Kačka a její Pečwork. Mňááám! A Káča je super baba, tak jsem jí i odpustila, že se všichni chlapi točili jen kolem ní... (Vůbec se jim nedivím...) Myslím,že někteří mladíci utrpěli těžké přežrání, jak si chodili pořád přidávat dobrot. U Inéz si chci nechat ušít opravdu překrásné šaty na plesy. Jestli tohle klapne, tak bude můj šatník bohatší o další jedinečný kousek... A taky tam byly dřevěné motýlky, nábytek a solitéry ze dřeva, betonové šperky, pivo z místního pivovárku, atd., atd. ...
+ Vzhledem k mizivým nákladům a i navzdory nízké návštěvnosti jsem fakt spokojená s výdělkem. Byla jsem na akcích, kde proudily davy, a vydělala jsem prd.
+ Takový obrovský prostor k prezentaci, zapůjčení stolů a stojanů, to by mi jinde neprošlo. Na každé jiné podobné akci zaplatíte za metr čtvereční životního prostoru přímo majlant...
+ Hlavně v pátek mě hodně potěšila a povzbudila návštěva spousty známých! Moc ráda jsem vás viděla, popovídala si, díky!

- Taková akce vyžaduje delší přípravu, a hlavně mnohem delší a důkladnější propagaci. Já osobně bych zvolila i poutavější grafiku plakátů, což může znít jako "kyselé" hrozny, protože můj návrh neprošel... Ale opravdu, dost lidí si plakátů vůbec nevšimlo... Šířit mnohem déle a skrze více informačních kanálů... (Slezanů je ve městě hodně, někteří bloudili...)
- I na místě to chtělo mnohem více informačních cedulí, šipek, návodů, kudy a kam vlézt... "Tady je workshop" a jaký... "Tudy vstoupíte ke stánkům..." Možná i nějaké jednotné označení prodejců...
- Mně osobně před začátkem akce dost chyběl informační email pro prodejce, ve kterém by bylo shrnuto vše podstatné. Kam dorazit, v kolik dorazit, kde parkovat, na čem se bude vystavovat, co si vzít, co si nebrat. Prostě nějaké shrnutí nejdůležitějších informací. Já jsem cca tušila, ale kdybych jela poprvé a bez informací, byla bych asi dost nervózní. (Podobně jako na akci před rokem u Olomouce.)
- Shlukla bych program na jeden den. Během pátečního odpoledne se toho událo více než za celou sobotu. A taky bych shlukla více akcí uplynulých dvou měsíců do jedné. Raději jedna promakaná než více roztříštěných.
- Padl návrh na změnu termínu... Ale kdy? Třeba před Vánoci? To by se mohlo hodit, ne? Krásné dárky na jednom místě...
- Tohle všechno se podepsalo na hodně nízké návštěvnosti, která byla asi vůbec největším mínusem.

Příští ročník už bude perfekto, nedostatky se dají vychytat levou zadní... Moc děkuji KulturaFM za chuť a odvahu uspořádat ve městě akci, která tady sakra chyběla. Bez potřeby na tom rýžovat, bez předražených prodejních míst, a šíleného vstupného. Jenom prostě proto, aby se ve městě dělo něco fakt zajímavého! Ne, tohle opravdu není běžný přístup... A já jsem opravdu ráda, že jsem mohla být u toho. 

P.S.: Jestli se divíte, proč mám na sobě šálu a svetr, tak vězte, že jsem po dnešku dost promrzlá... Tak, a teď mi závidíte, se spálenými nosy a rameny, a litujete, že jste se nepřišli zchladit, co?
P.S.S.: Tak mi došlo, abych to Kačce nějak doma "nezavařila"... Pusinky rozdávala jen ty z cukru!
P.S.S.S.: Málem bych zapomněla. Dostala jsem k narozeninám náááádhernou bohyšku. Doufám, že ji neumořím a že mi bude na balkoně dělat radost dlouho a dlouho! Děkuju, Danko!


10 komentářů:

  1. Ha...tak to jsem promarnila, ale zase mam vypletou zahradu...tak příště..a to jsem mlsně tento týden projížděla fler.cz. M

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, ten termín asi bude třeba posunout... Taky bych během takového krásného dne raději byla v lese nebo u vody, nebo na zahrádce, než ve městě... P.

      Vymazat
  2. Ahoj Petro, akci jsem také "prošvihla" , ale mákli jsme na zahradě:-) snad se to podaří před Vánocemi...jo a opožděně Ti přeji vše nejlepší k narozeninám, hlavně zdraví , spoustu inspirace a ještě víc splněných snů! Barča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Barčo, díky moc za přání... Uvidíme, jak se k tomu postaví hlavní organizátor, jestli bude mít chuť pokračovat v pořádání téhle akce, a já věřím že ano... A hlavně kdy určí další termín. P.

      Vymazat
  3. Ahoj Peti, výborné to bylo! A já bych dokonce i ty venkovní prostory ponechala... Prostě to tam tak hezky pasovalo! A když bude příště více lidí (a že bude :-)!!) tak to pak dostane toho svého významu!
    Hezké dny...
    Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem tam pak během šmejdění objevila ještě několik "komůrek", kam by se dalo umístit třeba posezení nebo tak. Uvnitř byl ten prostor dost velký, dal by se parádně "obskládat" dalšími stánky. Otázka je, jak by to tam v zimě bylo se světlem a teplotou, když jsme tam mrzli už včil:-). Ale tak to jsou takové praktické věci, které by se snad daly taky vyřešit... Díky moc, že jste s Renčou dorazily! P.

      Vymazat
  4. Akce vypadá moc hezky, vůbec jsem ale o ni nevěděla. Před Vánocemi by to mohlo být super!;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zase je pravda, že před Vánoci už dost takových akcí bývá... Ovšem nabídka origo dárků není nikdy dost široká...:-) Lucko, vůbec mě nenapadlo oslovit Tě, škoda, příště bys mohla přijet se šitými věcmi, co říkáš? Budu na to myslet...:-). P.

      Vymazat
    2. No Peti, na to se dá říct jedině jo jo jo a děkuju! ;-) jen nevím, zda jsem dost origo na takovou akci, protože na takovou bych si ani nedovolila pomyslet ;-) pa L.

      Vymazat
    3. Ale prosímtě... Šiješ moc hezké a vkusné věci! Až se něco bude dít, určitě o tom napíšu, tak stačí sledovat blog...;-) A já se teda pokusím nezapomenout... P.

      Vymazat

Děkuji za komentář!