Femme Artale

středa 10. května 2017
Říkala jsem si na začátku roku, že bych si do té svojí třicítky měla splnit ještě aspoň jeden sen. V tu chvíli jsem netušila, jaký švuňk to vezme se Zakletým zámkem. (Mimochodem, už tento víkend, v sobotu, proběhne oficiální křest naší knížky na knižním veletrhu Svět knihy v Praze. Chystáte-li se na tuto akci, moc ráda vás uvidím!) No, a protože jsem nevěděla, že se ze mě stane plnokrevná ilustrátorka a já si budu moci říct, že pro letošek mám co se týče životních snů splněno, vymyslela jsem si, že bych narozeniny mohla oslavit výstavou...

Napsala jsem tedy tady u nás do KulturaFM, jaký plán se mi uhnízdil v hlavě. A oni si mě ještě s dalšími dvěma uměleckými dušemi pozvali "na kobereček". Ukázalo se totiž, že jsme se ozvaly zhruba ve stejnou dobu se skoro podobným nápadem. Autorská výstava z toho nebude, to vám můžu říct rovnou. Na tu si prostě musím ještě chvíli počkat. Ale po několika sezeních a poctivém bouření mozků se z našich schůzek vyklubala vize místní designové akce. Řeknu vám, je to vzrušující, být u zrodu něčeho takového! A protože u něho jako tři sudičky stojí tři ženské - já, Barča a Inéz, asi nemusím podrobněji vysvětlovat název - Femme Artale. Jméno festivalu se uchytilo, ne už tak grafika, kterou vidíte níže. Když už ale ze mě v rámci nadšení při plánování vytryskla, rozhodly jsme se ji s holkama využít aspoň na pohledy. Takový pestrý "Pozdrav z Frýdku-Místku" by se mohl hodit, no ne? 

Oficiální plakát najdete úplně dole. A tady v tomto odkazu podrobnější info. Budu moc ráda, když se na nás přijdete podívat, pokecat, pobýt, třeba i něco koupit. Já budu mít jako vždy stánek plný přáníček, plakátů, knížek, a dalších krásností (mám třeba slíbeno pár nákupek od SONNENTORU, tak snad to klapne...) A co vím, tak by se měla objevit i Lenča se svým Láskočasem a Katka a její luxusní dobroty od Pečworku... Myslete si, že jsem třeba blázen, ale já se fakt těším, že strávím svůj narozeninový víkend v práci!



2 komentáře:

  1. Hezký den!
    Máte krásné Vaše kreslení atd...a nápady...Moc hezké fotky u bouřky...
    Tak přeji hodně dobrých nápadů a lidí kolem sebe také.
    Pozdravuji od Olomouce-děkuji za hezké stránky a zase nakouknu... :-)
    Eva od OL.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, děkuju moc za milý vzkaz, moc mě potěšil! Budu ráda, když zase zavítáte a budu Vám moci zpříjemnit den...;-) Mějte se krásně! P.

      Vymazat

Děkuji za komentář!