Smrtná neděla, kdes klíče dala...

neděle 2. dubna 2017
Znáte tuhle písničku od Hradišťanu? Dnes mi hraje v hlavě celý den... Nezapomněli jste, že byla Smrtná neděle? My ne. A i když jaro očividně vítězí na celé čáře, jistota je jistota. Moranu jsme spálili, aby už neškodila. Děkovat nemusíte, my už ji tu taky nechceme... Vložila jsem do ní všechny svoje strachy a úzkosti, a myslete si co chcete, já těmto rituálkům prostě věřím...

Dopoledne jsme si dopřáli jarní procházku za město. Kochali jsme se každým lístečkem a rozkvetlým stromem, a každou chvíli někdo křikl do zpěvu ptáků "Ach bože, to je krása..." Tohle je moje roční, můj měsíc, můj ráj na zemi! Natrhali jsme čerstvý řebříček na čaj, pár větví planých švestek do vázy (všimli jste si, jak jsou nádherné, když jsou obsypané poupaty květů?), a když jsme si na zahradě nechali trochu osmahnout nosy, přiletěl na návštěvu sousedovic kohout. Nosil se jako samotný král Velikonoc, a to on vlastně i je... Je to prostě jasný... Jaro! Jaroooo!





A ještě zpátky k Poličce... Tento víkend bude v mých vzpomínkách rozhodně patřit k těm, ke kterým se obracívám ve dnech zatěžkávacích, a na které ráda myslívám i kdykoliv jindy. Euforický, milý, pohodový, plný blízkosti a radosti.  Koktejl slunce, dobrého jídla, zevlování u kávy, hotelové snídaně s podkresem Sinatry, nové puntíkaté halenky z malého butiku, sekáčových lovů, dlouhého povídání s Alenkou, vůně knížky, podepisování výtisků mezi knihovnickými regály, živelnosti nakladatele Honzy, kochání se přírodou ve vlaku - nahrávám do mozku, chci uchovat navždy. Tohle bylo fakt hodně krásný, vole! (Slovy našeho milého redaktora...)

Cestuji zásadně s Lochtou a Grešákovic, víme?

4 komentáře:

  1. Tak posunúť krásno na blog, ako ty nedokážem, hoci aj my sme ho zažili cez víkend:-)
    Áno, rozkvitli ovocné stromy!
    Minimalizovala som virózu mojich zázvorom a cesnakom!
    Muž sa bál, lebo všetky predoperačné má skoro hotové, aj keď mu odložili operáciu o týždeň, preto sme mali kľud podorábať a to je pri našom osadenstve radosť a bol aj nedeľný výlet.
    Vytiahla som aj žltkasté ľanové vankúše a tvoju zebričku:-)
    Také okienečko (je prekrásne) máme na komôrke, kde spíme a kuká k susedom s malým Adamom, budeme stenu bieliť, parapet mám hnedý a jeden smaltovaný červený hrnček s cicuškami (na vláčiku) by sa našiel, šupnem tam aj ja kvet:-)
    Mám veľkú radosť, ako ste sa s knižočkou a s jarou a s milými ľuďmi mali:-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Okýnečko z Poličky...;-) Určitě mu to u vás bude slušet:-).
      Alenko, a dokážeš, kolem Tebe je jen samé krásno...;-)
      Děkuju! P.

      Vymazat
  2. Krásný den Petro, dnes dorazila a knížka. A? je nádherná, ilustrace krásný, písmenka velká:-)) Chtěla jsem ji předat třeba k nějakému výročí, ke dni dětí, svátku .... prostě nedat ji jen tak. Nu ale už se těším, že si dnes večer zalezu s Jindřiškou do pelíšku a budeme si číst:-)) Joo a záložka je krásná, zabavuji do své knížky:-))
    Přeji krásný sluníčkový čas, klid na duši, moře krásné práce a hlavně zdraví!!
    věrná, schovaná Veronika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Verčo, já jsem si taky říkala, že budu knížky dávat jako dárky, ale nejde to. Ona je to obrovská událost sama o sobě, tak proč čekat na jinou příležitost...;-)
      Moc děkuji za krásnou zpětnou vazbu! Všichni máme obrovskou radost, že se knížka líbí!
      A děkuji i za milé přání...;-)
      P.

      Vymazat

Děkuji za komentář!