Zužitkuj to!

pondělí 20. března 2017
Přeji vám překrásný první jarní den! Nemůžu si pomoci, ale cítím v kostech, že nadcházející měsíce budou moc fajn. Už jenom pro ty chvíle, kdy hřeje slunce, ale nezmíráte horkem. Pro překvapení, která příroda každý den připraví. Jeden den nic, a druhý den hop, rozkvetlé stromy. Pro vůni vzduchu po jarním deštíku. Pro všechny ty svatby, oslavy a další události, které mě čekají... Vítej, jaro! A nechvátej. Těším se na tebe vždycky celý rok...

K bezodpadkové domácnosti jsem se zatím nedopracovala, ale čím jsem starší, tím větší mám potřebu vyrobit si co nejvíce věcí sama. A protože nemáme ani farmu, a protože neumím šít, a protože jsme zhýčkaní pohodlím života v jednadvacátém století, soustředím se aspoň na to, co je mi nejbližší, a co (snad) ovládám nejlépe - krášlení domova i světa kolem. 

Třeba takové plechovky... Víte, co všechno se z nich dá vyrobit? Dózy na čajové svíčky, květináče, stojánky na tužky, vázičky na svatební tabuli, úžasné svícínky... Ony jsou krásné i jen tak samy o sobě, natož když je nepatrně za pomoci balakrylu a bezbarvého laku vylepšíte...

Nebo třeba obyčejné kameny. Na ty mě navedla Ivana, které tímto už podruhé za poslední dobu děkuji. Takové nádhernosti, jako vyrábí mihulli, to teda neumím, ale vyrobit pár dekoračních kamenů na slavností tabuli, to zvládnu! 

O všech těch větvičkách, ulitách, kamíncích, skořápkách, mechu, květech, lístcích a dalších plodech ani nemluvě... Co všechno se s nimi dá vykouzlit! Aranžování zdar! 







Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za komentář!