Pexeso!

pondělí 11. července 2016
Můj první prázdninový projekt je hotov. Folklórní pexeso pro děti i dospělé. Říkám si, jestli s ním nevyrukovat až po prázdninách a dovolených, ale zase... Kdyby se to stihlo už během léta, tak máte aspoň ceny útěchy pro návrátilce do škol a školek... A když se to nestihne... Tak si ho prostě schováte pro Mikuláše... Nebo pro Ježíška, třeba...

Proč Folklórní pexeso? Protože obsahuje 26 symbolů - obrázků, které se vážou k různým tradicím a svátkům. Proto jsem také klasické otáčení obrázků a hledání dvojic doplnila o další hru... 

"Okořeňte si hru folklórní poznávačkou! Sbírejte body za přiřazení symbolů z nasbíraných dvojic pexesa ke svátku a datu jeho konání. Nejvíce bodů vyhrává!1 dvojice pexesa = 1 bod, název svátku = 1 bod, datum svátku = 1 bod. Zda jste přiřazovali správně, zkontrolujte v klíči symbolů..."

Říkám si, že by se mohlo jednat o nenásilné probuzení zájmu o tradice... 

Cena pexesa je 155 Kč. 52 kartiček, 26 dvojic, pravidla hry a vysvětlivky, knížečka A4 se čtyřmi listy a osmi barevnými stranami na pevném křídovém papíru... (Poštovné bude kolem 50 Kč.)

A tak zase hledám 30 statečných, abych mohla pexeso nechat natisknout... Pokud byste si pexeso přáli mít, dejte mi prosím vědět na email oringle@email.cz. Napíšu si vás do seznamu (když mi rovnou napíšete i svou adresu, bude to super), a až budu mít všechny zájemce pohromadě, poslala bych vám fakturku k proplacení... A do tiskárny požadavek k tisku... Troufám si říct, že kalendářníci byli s průběhem spokojeni... (Nějaký dáreček navíc přibalím, to je jasný!)



Bude?
A co dále? Dále kvarteto... Zase folklórní, jak jinak... Mně se tahle linie moc zamlouvá... Ale to bude chvilku trvat. Jdu se mazlit s 32 obrázky...

31 komentářů:

  1. Peti to je moc krasny...ja si zamlouvam 2x. Pisnu email nasledne. Dekuju ;)

    OdpovědětVymazat
  2. My jsme vzdycky pexeso skladali do ctverce 8x8, z 52 nejde odmocnina! Teda jde, ale nevychazi cele cislo :) no nic, budeme to muset vymyslet jinak :)
    Paradni napad! Jeden kousek bych taky poprosila :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, je to tak, mělo by být 64 kartiček, aby to šlo do čtverce... Mi se to ale prostě nepodařilo vymyslet tak, abych někam těch 12 kartiček nacpala...:-) Nechám si poradit od matematického mozku, je to příliš velký zádrhel? Bych ještě pouvažovala...:-). P.

      Vymazat
  3. Nee, zadrhel to urcite neni :) stejne ma Tve pexeso trosku obmenena pravidla, tak bude jine i pocatecni skladani ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ono to jde hrát i jako obyč pexeso, akorát si to prostě naskládáte do obdélníčku...:-D. Klári, díky;-). P.

      Vymazat
    2. no sak jasne ;) uz se tesime :)

      Vymazat
  4. Krása krásná! Prosila bych si dva kousky... Jinak čtu pozpátku o zdravotních štrapácích, a tak přeju spoustu síly a pozitivní energie! A taky spoustu tahovýchhle geniálních nápadů :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, Baru! Ráda si tě přidávám na seznam...;-) Napiš mi prosím jenom do emailu svou adresu, já se jí nějak nemůžu dopátrat... Štrapáce jsou snad za námi, vše je Ok;-). A geniálních, och, no toto, děkuju:-* P.

      Vymazat
  5. Ja dve Peti :) lenka v

    OdpovědětVymazat
  6. Pexeso je nádherné, přidávám se a taky prosím jeden kousek pro vnoučka.... bude na vánoce.Díky. Dana

    OdpovědětVymazat
  7. kam poslat adresu? dana.vlk@seznam.cz Asi jsem natrvrdlá, ale neívm kam ji poslat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Danko, nic se neděje, myslím, že v tom horku máme všichni zpomalenější režim (viz moje reakce u předchozího příspěvku...:-)). Děkuji, píšu si Vás na seznam a pak napíšu ohledně platby...;-). P.

      Vymazat
  8. Wáááu! To vypadá fakt nádherně!!! :-) Nápad s povýšením pexesa na hru s folklorní poznávačkou je božííí! :)))Já už mám malované pexeso rozdělané asi 2 roky, ale nějak jsem ho nedodělala a asi už ani nedodělám :D Seš frajerka! Nových "produktů" tu máš teď jak hub po dešti!!! :-) Tak ať se daří a inspirace a nápady Tě neopouští! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju Verunko, snažím se... Dala jsem se na vojnu, tak musím chrlit nápady:-). A pexeso taky dokončíš, třeba jednou pro Josífka...;-). P.

      Vymazat
    2. Nebo pro jeho vnoučata :D
      Chrlení zdar! :-)

      Vymazat
    3. To zní jak pozdrav z tuberkulózní léčebny...:-D. P.

      Vymazat
  9. Petulo, mas to moc krasny. Gratuluju! Zkoukni si pismenka u Valpurziny hranice, byla by skoda, aby to slo do tisku s chybou. My bychom pexeso neuzili, ani nemam koho podarovat, kazdopadne drzim palce! Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujiii, přesně v to jsem doufala, že se odhalí případné chybky a nedostatky:-). Já už je nevidím...:-). Některé opravím (tuhle určitě), jiné mi nevadí, jiné mi nepřijdou jako chyba... Ale každá poznámka mi moc pomáhá, díky! I za podporu! P.

      Vymazat
  10. Petro, ja bych prosila taky dva kousky. Dekujuuuuu ;).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, Jindřiško, moc ráda si přidávám na seznam...;-). Ozvu se. P.

      Vymazat
  11. Milá Peťo, pexeso je nádherné!!! Taky bych jedno prosila. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Markétko! Jedna tě moc ráda "vidím" a ještě raději si Tě připisuju na seznam, děkuju...;-). P.

      Vymazat
  12. Milá Orange, prosím o jedno a už se těším. katerinahlavacova17@gmail.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Orange prosím ne, tuhle barvu fakt nemusím...:-). Ale jinak už píšu email...;-). Děkuji! P.

      Vymazat
    2. Ajajaj, to ten chytrý telefon, ne já! Oranž já vůbec nemám ráda, maximálně na pomerančích. Tak modré zdar a těším se na pexeso. Díky k.

      Vymazat
  13. Péťo, to je krása!! Taky prosím prosím, hlásím se a přidávám. Dvakrát. Napíšu mail!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, Martinko, napiš, budu ráda...;-). A všechno nej k svátku...:-). P.

      Vymazat

Děkuji za komentář!