Šedivý týden

čtvrtek 26. února 2015
Celý tento týden je takový nějaký smutný, táhlý a šedivý. Šedivý v tom nejhorším slova smyslu. Zdraví na prd, v hlavě brouci, pořád bych brečela... Řekla jsem si ale, že si svou oblíbenou barvu nenechám znechutit a zahájila protiútok. Objednala jsem si šedý koberec. Ten bohužel zatím cestuje všude možně po republice a nějak ne a ne trefit do Ostravy. Ale tak ať si pocestuje, než zakotví u nás... Kamarádka Blanka mi k němu šije šedé polštáře. Z úžasného chevronu z obchůdku od Sar. Blanka mi taky napsala: "Peti, vidělas tu modrotiskovou taštičku u Jany? Ta je pro Tebe jak dělaná!" Musela jsem se smát, protože taštička byla už dávno zaplacená a na cestě k nám... Když se tak kouknu na naši polici v koupelně, vlastním už docela slušnou zásobu Janiné tvorby, že? No a dnes jsem ofenzívu završila koupí šedých jarních bot. Jarních! To znamená, že už prostě musí být hezky... A slunečno, ať je z čeho čerpat...

P.S.: A když už se ta chandra nedá vydržet, prohlížím si stránky Blanky Milfajtové. Je pro mě vzorem, že když člověk chce, může žít přesně tak, jak si vysnil, klidně všemu navzdory...

P.S.2: Bude týden volno, bude líp... Na chvíli...


12 komentářů:

  1. taky mám takový šedivý týden.. snad už je to ale pryč.
    botky máš ale teda parádní, kdepak jsi je kupovala, smím-li se ptát? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi něco blbýho krouží ve vzduchu... V takovým malým obchůdku tady na náměstí. Ale pani říkala, že se ta značka prodává i v lékárnách, tak možná někde budou (Axel comfort). Tak, ať je líp;-). P.

      Vymazat
  2. Je dulezite si delat radosti a je dobre to vzit od podlahy ;-) a PS: si musim prohlednout a treba se naucim zit tak jak chci ;-) moc dekuju R.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ps: kralovna marmelad :-D tak tu mam opravdu moc rada.

      Vymazat
    2. Ano, přesně ta:-). Převelice obdivuju odvahu vykašlat se na všechny konvence a jít si za svým... Třeba se do takové fáze taky jednou dopracuju... Přeji krásné předjaří! P.

      Vymazat
    3. Jj ta je skvělá, taky obdivuju její odvahu! :-) Jinak na mě taky doléhá konec zimy, ale už zítra je tu březen a to už zní o hodně optimističtěji ;) Hezký víkend, K*

      Vymazat
    4. Kami, a ty máš kor ještě tak krásný důvod k vyhlížení jara;-). A radování se z domečku, to je přece nádhera;-). Tak přeji parádní těšení! P.

      Vymazat
  3. Peťulí dneska po práci si otevřu flašku vína a začnu stříhat :) během víkendu bych to ráda všechno ušila, sešila a prošila, abych mohla v pondělí poslat :) A přiznávám se, že v koupelně mě naprosto uchvátila konvička na mléko...dodnes si pamatuju, že babička měla modrou, oprýskanou...a já nikdy neodolala a i přes alergii jsem milovala napít se čerstvě nadojeného mléka. Pravda, kopřivka se dostavila záhy :D Drž se, nedej se! Je pátek, sluníčko a týden volna před tebou!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Až na to sluníčko souhlas;-). To se tady bohužel ještě neukázalo... A na balíček se moc těším;-). Přeji krásný rukodělný víkend;-). (V bandasce mám prací prášek, chtělo by to ještě jednu;-). P.

      Vymazat
    2. Aha, tak tady je sice -5°C, ale svítí! Bohudíky za to, též nemám nejlepší dny :/ díky, však se známe - Poirot, Marplová nebo Vraždy v Midsomeru jsou k rukodělným činnostem nejlepší společníci ;) Ty brďo, to je super nápad! :) Já mám tyhle věci schované ve skříňce pod umyvadlem v původních obalech, s prostorem si moc pískat nemůžu :/

      Vymazat
  4. Dobrý den, taky mám pro Vás jeden tip ve Vašich barvách....
    http://www.venkovsky-dum.cz/article/716-dzban-smaltovany-modry
    Ať se daří, iva

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!