O oknech a cukroví

úterý 10. prosince 2013
K mytí oken před Vánoci se většinou moc nemám, protože stejně chodíme domů až za tmy a pořád jsou zatažené žaluzie, tak co... Jenže letos nám dělali fasádu a kousky malty a tlustý nános prachu, to je trochu moc i na mě. Už mám umytý dvě ze čtyř, jo! (Zatím jsem myla po tmě a v dešti...Pohledy kolemjdoucích byly všeříkající...) Cukroví moc nepeču, připadá mi, že je kolem Vánoc každý přeslazený. Já teda na cukroví většinou nemám vůbec chuť. Místo toho raději nakládám utopence a hermelíny. To je moje tradiční "cukroví".  Na každé návštěvě, kam přijdeme, zmizne jako první. Ale existuje ještě jedna výjimka - perníčky. Bez nich nejsou Vánoce. Tentokrát jsem se přemohla a upekla ještě navíc bezlepkové ořechové hvězdičky. Světe div - jsou poživatelné a kupodivu i dobré. Myslím, že stačí. Ještě teda došudlím ta dvě zbývající okna a letošnímu vánočnímu překonávání by mohlo být učiněno zadost.

10 komentářů:

  1. Přesně moje řeč! Já už jsem přeslazená teď a to máme jen linecké a těsto na perníčky. Ještě včelí úly a končím :-) Ty bezlepkové hvězdičky vypadají bezva!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A kupodivu i chutnají bezva, z toho mám fakt radost! P.

      Vymazat
  2. Oringle, já to mám stejně .... radši sáhnu po plátku uzeného s okurkou než po cukrovíčku ..... ty kočičky jsou parádní .... živé i z perníčků ... pa, pa Marki

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Uzené bude taky, to je jasná věc:-). Už se pěkně válí v nálevu... A díky moc! P.

      Vymazat
  3. Perníčky ty musí být :-). Ty už mám a tak nějak se mi nechce pustit do dalšího :-D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je přesně můj každoroční vánoční boj:-). P.

      Vymazat
  4. Já to zatím nějak odpískávám.... Ale budu se muset přemoct a alespoň rohlíčky a linecké a marokánky... a.. :) No, uvidíme :)
    Perníčky máš krásné.
    A Matylda je moooc hodná kočička. Pomáhá = nepřekáží :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To nemá smysl, když se člověk musí přemáhat. Myslím, že Tvé řešení, které jsi psala na blog, je moc fajn. Ovoce a sýry, mňam:-). A ještě jako bonus zdobí, no dokonalé zvíře:-). P.

      Vymazat
  5. Oboje cukroví vypadá krásně :)) Až zmákneš ty okna, tak nezbývá než se inspirovat kočičí polohou :D ;)
    TWF Kami*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-D Kéž bych se uměla tak krásně válet jako naše Matylda. Vždycky se na to strašně těším a pak vydržím asi pět minut a už se nudím. Pokud nemám knížku, to pak vydržím ležmo dlouho...:-) P.

      Vymazat

Děkuji za komentář!