Letní obývák

čtvrtek 4. července 2013
Náš letní obývák je prosluněný a návštěvový. Myslela jsem, že první týden prázdnin proběhne ve stylu "kulošvaloš", ale nakonec jsem každý den vítala jinou audienci a moc jsem si všechny užila! A když už jsem teda uklízela a dekorovala, aby se u nás těm milým návštěvkám líbilo, rozhodla jsem se spojit příjemné s užitečným a zapojit se do soutěže, kterou vyhlásila Iri na svém blogu. Protože na interiérovou stylistku, na tu já si hraju moc ráda... (Kdo se přidá?)
Iri má naprostou pravdu v tom, že interiér tvoří detaily. Když se tak kolem sebe rozhlédnu, s potěšením můžu konstatovat, že mě obklopují samé originály od šikovných kamarádek i virtuálních známých. Nebo pamětní věci, které mají svůj příběh - jako třeba už stokrát zmiňovaný milovaný obraz či dózička na cukr z čínského porcelánu, která patří do sady nádobí, kterou dostali naši jako svatební dar a mamce se nikdy nehodila a já ji teď s radostí používám...
Kdysi mi kdosi říkal, že mu fotky našeho bytu připadají strašně nepřirozené a vyumělkované. Ono to takhle u nás ale opravdu vypadá. Mám ráda kolem sebe pořádek, chaos mi nedělá dobře. Dětští záškodníci nejsou a Matylda kam sedne, tam zdobí (a chlupy na fotkách nejsou vidět). A když jsem teď přes den sama doma, úplně si ten lad užívám a veškerý provozní čurbes soustředím na pracovní stůl...

Židle, stůl, skleník, krabice, lustr - Ikea, kovové srdíčko s ptáčkem a kytice - dárek ke konci školního roku, modrá skleněná váza - dárek od kamarádky (tuším, že Tesco), puntíkovaný běhoun na stůl - martinaS, obraz - dárek od babi a dědy, miska s třešněmi - dárek od mámy, Matyldina jídelnička - zvěrimex někde ve F-M, Matylda - neprodejný originál.

Pojízdný box a konferenční stolek - dle mého návrhu, sedačka, koberec, krajkovaný květináč, skleničky - Ikea, kostkovaný košiláček - pointa, pruhované polštáře - blueprint, puntíkované polštáře - kamarádka Barča, obraz - LucieVV, puntíkovaný běhoun - švadlenka Veronika, ptáčci - dárek od kolegů z práce, obraz a písmenkové polštáře - já, kytice - z babiččiny zahrady; atd., atd.

Navíc přidávám pár proměn jídelního koutu... Stačí jednoduchý základ a pak už jen občas změnit ubrus a kytku na stole... Tohle mě nikdy nepřestane bavit...




16 komentářů:

  1. Máme stejný džbán, přímo stvořený pro letní drinky. Krásné bydlení. L.

    OdpovědětVymazat
  2. Takhle čistou stylizaci já nikdy nepřestanu obdivovat ... mně k jejímu dosažení překáží spoustu zbytečností.) Obraz i příběh s ním spojený je krásný a krásné je taky prostírání. V obou variantách.) Návštěvy u vás musí být nadšené! Já bych byla:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jedna z návštěv hlásí, že byla moc a moc spokojená a krom té vší krásy, kterou procítěně vdechovala, se mohla ještě celou dobu mazlit s Matyldou. :)

      Vymazat
    2. Kočička je další bonus.)

      Vymazat
    3. A že je Matydla vděčný objekt mazlení:-). Pokud se ovšem uráčí a sleze z kuchyňské linky... Daška se ale ujala hned, dovezla hračky...:-).
      Zbytečnosti zneškodňuju, ony právě vytváří ten chaos, který mi nedělá dobře:-). Míváme i oduševnělé návštěvy, ale je fakt, že většinu zajímá, spíš co je na talíři, než jak je ten talíř prostřený...:-)

      Vymazat
  3. Teda to stolování na druhé fotce ... to je paráda!

    OdpovědětVymazat
  4. Děkuji za tip na soutěž! Výrok, že chaos mi nedělá dobře, bych mohla pětkrát podtrhnout. Ale s dvěma malými dětmi je udržování pořádku pořádná výzva. Třeba se zkusím ve svém příspěvku zaměřit na to, jak to mít doma stylové a nezbláznit se z toho :-) Krásné léto přeji!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Těším se na soutěžní příspěvek;-). Taky přeji krásné léto a minimum chaosu;-). P.

      Vymazat
  5. Súhlasím, je to o detailoch a o tom kto sa ako cíti. Tiež som sa zapojila, ale konkurenciu pozerám až teraz, inak by som to hneď vzdala;-) A dobre som spravila, kopec krásnych blogov som našla. Obraz nemá chybu, kus príbehu, to je moje.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Náááhodou, co bych dala za takový venkovní altáno-obýváček:-). Díky! P.

      Vymazat
  6. Petři, oko potěšeno, díky :o)
    Jj detail dělá tu ONU tečku a variabilita je nekonečná..
    Líbí se mi, že si u vás každý může najít to "své"..krajku, barvičky, originály, kvalitní nábytek, hravý textil ale vše se navzájem nijak neruší..
    Tak teď přemýšlím, že dnes by se ti u nás fest líbilo :o)
    Už týden marast po kolena - nové topení, zdi vytuněné až na cihlu..
    Ale pozitivum to má- můžem si nechávat vzkazy jen tak čmárnuté prstem v prachu :o)
    Hezké prázdninové dny!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jee, to mě těší, že ten můj stylový eklektismus nepobuřuje a naopak někomu i lahodí:-).
      Ale tak on ten budovací čurbes má taky něco do sebe, to těšení, jůů...:-)
      Taky přeji krásné letní odpočinutí!
      P.

      Vymazat
  7. Krásné!!! A nepřirozené?! Hm, máme dvě děti a také je u nás pořádek (jak se to vezme). Také miluji pořádek a čistotu a jde jen o to, jak to kdo chce mít a kdo je kolik ochoten proto udělat, že? :) Tohle bych neřešila. Bydleníčko je to nádherné, útulné a doplňky opravdu originální! Držím palce v soutěži :)
    Jola

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jolko, díky za palce - už jen všechny ty milé vzkazy mi za to stály;-).
      Děkuji za slova chvály, velmi potěšila.
      P.

      Vymazat

Děkuji za komentář!