Odvrácená strana svatby

čtvrtek 21. srpna 2014
Je pátý den po a já se ještě pořád vznáším na svatebním obláčku. Věřím, že si ten krásný pocit uchovám a že když mi bude někdy úzko, budu si ho umět vybavit...

To, jak si svatbu člověk užije, strašně záleží na tom, jak moc si ji užít chce. Moje hlavní svatební rada tedy zní - nasadit sobecké brýle a aspoň jednou v životě se nekoukat napravo ani nalevo a selektivně vnímat jen to krásné.

Protože...

... počasí prostě neovlivníte. Věřte, že nastane ta nejhorší varianta, které se nejvíce bojíte. Nám pršelo a byla neskutečná zima. Prý nejhorší víkend z prázdnin. Na venkovní svatbě... A co jako? Já až do dvou do rána lítala jen v šatičkách a zima mi nebyla vůbec. Tanec a pulečky fungovaly spolehlivě. Během obřadu svítilo sluníčko a s temnými mraky vypadají fotky krásně. No a pak jsme se schovaly do pártystanu a už to bylo fuk...

... vždycky bude mít někdo připomínky. A určitě to bude někdo, koho na svatbu buď pozvat "musíte" a nebo někdo, od koho vás to bude mrzet. Jestliže máte v rodině osobu, se kterou se příliš neshodnete ani v normálním režimu, v tento den se to ještě znásobí. Zvláště pokud je ten někdo tak a nevychovaný, že bude chodit a vytrubovat, jak je to všechno hrozné a jací jsou ženich s nevěstou děsní. (Ano, to si někteří lidé opravdu dovolí...) Co s takovým protivou? Ignorovat a ubít skvělou náladou! Čím víc se budete bavit, tím víc dotyčného namíchnete. (A pokud budete mít štěstí, pošle ho někdo do patřičných mezí za vás...) On poměr dvou brundibárů k sedmdesáti osmi sluníčkům je docela slušné skóre.

... určitě bude uzavírka na nejkratší trase na svatební místo a babičku dva dny před odvezou do nemocnice.   Nepředvídatelnosti házet za hlavu! 

Tohle všechno se nám opravdu stalo a přesto hrdě prohlašuji, že jsme měli tu nejkrásnější svatbu na světě. (Ona je to taková subjektivní záležitost, že?) Protože až budu psát o tom, co všechno se povedlo, bude text mnohem, mnohem delší...


16 komentářů:

  1. Krása! Já bych ještě doplnila, že pokud si člověk do mysli nepustí myšlenku, že bude pršet, tak pršet nebude :-) Musí se zkrátka počítat jen s tou lepší volbou, Funguje to! Takže se nebát ničeho a sobec být opravdu veliký. My s panem Božským jsme byli až takoví sobci, že jsme si se svědky odjeli do Českého Krumlova a tam jsme se na břehu Vltavy vzali. A byli jsme ušetřeni absolutně všeho. Den jen pro nás dva a pro ostatní byla pařba až po návratu. Těším se na další fotky, miluju svatby venku! A užívej si to co nejdýl. Já z toho těžím dodnes a vždycky, když bych pana Božského nejraději nečím přetáhla po hlavě, si vzpomenu na náš svatební den :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, ono když prší celý týden, tak těžko nemyslet na déšť:-). Ale je pravda, že jsem řekla, že na obřad a focení pršet nebude a nepršelo:-). Já jsem byla strašně moc ráda, kolik lidí kolem nás ten den bylo, tolik pozitivní energie! (A to o tom přetáhnutí něčím a účinkem svatebního dne jsem měla možnost už i vyzkoušet:-D). P.

      Vymazat
    2. Ne vždycky to s pozitivním myšlením takhle funguje! Já si taky říkala před naší svatbou - prostě pršet nebude, nebude a NEbude.
      A pršelo, a pršelo, a pršelo...A taky jsme měli naplánovanou hostinu venku.
      Ale i tak to bylo parádní. Pro nás nejkrásnější. Pro nás a podle nás.
      Těším se na vícero fotek!! Vypadá to nádherně:)!
      A moooooooooooc gratulujuuuuuu!
      Mějte se krásně! A rádi.

      Vymazat
    3. Marti, vaše svatba bude srdcovka forever;-). I když ji znám "jen" z fotek... Děkujeme za gratulaci i přání... P.

      Vymazat
  2. Nehráli jste si na princeznu a prince a byli jste moc moc hezcí. A taková byla určitě celá svatba. Kdo to neviděl, je slepý.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šlehačka a tučňák, to není nic pro nás...;-). Svatba byla krásná a byla o nás. A to právě někteří nedokázali skousnout, že nejsou středem vesmíru... Děkujeme moc (i když nevíme komu:-))! P.

      Vymazat
  3. Na fotce to ale vypadá parádně :) A ano - souhlasím, vždy se bohužel někdo najde. Ale hlavní je, že byla obrovská převaha té dobré nálady a to se počítá :) J.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obřad byl opravdu krásný, ještě jak bylo před deštěm, tak všude kolem nás létaly jiřičky:-). Za mě naprosté blaho;-). P.

      Vymazat
  4. Dodatecne gratuluji. Vypada to nadherne. Obrady na louce jsou uzasny! A ta ziva hudba ! My meli take venkovni obrad - na obrovske zahrade nasi sousedky. Je jasne, ze nikdy se nezavdecis vsem, ale to je tak ve vsem a nema cenu si to jakkoliv pripoustet.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Houslistka hrála překrásně. A pak celou dobu cimbálovka, krása! Má to prostě kouzlo, pod širým nebem... Děkujeme za gratulaci. P.

      Vymazat
  5. I já moc gratuluji a dovoluji si připojit video z naší svatby. Jak to vypadá, když je svatba venku a opravdu prší a jsou i kroupy... ale zase na to všichni vzpomínají, ty pohodové to stmelilo dohromady, takže pařba vyšla. A ti co to nedokázali rozdýchat, odjeli ještě před obědem. Taková negativně-pozitivní selekce. I když, mohlo jich odjet i víc :-). Mne nejvíc štvala tchýně a to se časem stále prohlubuje a prohlubuje. Tehdy poprvé ukázala druhou tvář, kterou již zřejmě neopustí... Tak doufám, že jednou budu pro své snachy lepší "mamynkou". Marcela http://living-arms.blogspot.cz/
    https://www.youtube.com/watch?v=9iFgVcc40oE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Panejo, tak to byla opravdová zkouška:-). Jak jsem psala, my měli obřad krásný, pršelo až během oběda, to jsme byli schovaní a pak sprchlo kvečeru, kdy jsme byli v obřím párty stanu... Já raději jmenovat nebudu, zasvěcení chápou, dotyční se za nos stejně nechytí a nebudu za každou cenu dělat rozbroje, i když se cítím v právu... Díky za gratulaci! P.

      Vymazat
  6. Jéééé, my jsme měli taky nejlepčejší svatbu :-) Peti, krásné jste to měli a je skvělé, že jste si to užili, vždyť to taky byl Váš DEN. Hned bych si to zopakovala, ale tentokráte bez dětí :-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dyť říkám, že to je takový nějaký individuální:-))). Příště děti odložit:-). Bohužel teda ne už na naší... (Chjooo, můžu se vdávat každé léto?:-). P.

      Vymazat

Děkuji za komentář!