Koláž dárková a jedno velké DĚKUJI!

sobota 28. prosince 2013
Dalo by se říct, že vybírání, shánění i vyrábění dárků je mým koníčkem. Ať si myslí kdo chce co chce, pro mě dárek není vůbec žádná povrchní věc. Záleží na tom, jak k němu člověk přistupuje. Není nic povrchního na tom, když člověk přemýšlí, čím druhému udělá radost, když se o lidi kolem sebe zajímá a snaží se přijít na to, co by se komu mohlo hodit. Nedokážu si představit, že bych třiadvacátého naběhla do přecpaného nákupního centra a narvala do koše kdejaký krám jenom proto, abych měla splněno. Z toho je mi úzko. Já se s každým dárkem mazlím už od srpna, každý poctivě zabalím, opatřím ceduličkou a pak už jen tiše doufám, že jsem se trefila.  
Chtěla bych poděkovat všem svým "Ježíškům",  že jsou pozorní, empatičtí a že ví, čím mi udělat radost. Že ví, jaké barvy se mi líbí, jaké oblečení ráda nosím a tak vůbec... Mám z dárků takovou radost! Děkuji!!!

10 komentářů:

  1. Taky k dárkům a Ježíškovi přistupuji zodpovědně. Už v říjnu si píšu nápady, co by kdo potřeboval a chtěl, každý má svůj sloupeček a pak postupně kupuji. Už to tak dělám několik vánoc a osvědčil se mi tento postup. Nemohla bych dárky shánět na poslední chvíli.
    Krásné dárky! A krásná číča!
    Krásný víkend.

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné dárky jsi dostala! A s dárky souhlasím, i když nakupuji na poslední chvíli, tak určitě ne v přecpaném obchoďáku a vím předem, co.

    OdpovědětVymazat
  3. Taky si myslím, že vánoční obdarovávání má smysl, je to krásný symbol. Stačí jen tu symboliku nevyprázdnit a dát si s výběrem dárku pro blízké opravdu práci...

    OdpovědětVymazat
  4. Mám to stejně, píši si seznam ke každé osobě, čím, si myslím, že udělám radost, přemýšlím nad tím někde od října a je to příjemná zábava. A většinou seženu co mám představu. Ne všichni to tak žel mají a "omlouvají" to řečmi, že Vánoce nemají smysl... Ani s malými dětmi to není tak jednoduché, taky mají své sny a přání a ne každá hračka je potěší, tak i tam přemýšlím. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Těší mě, že to takhle s dárky nemám sama... Chápu ale, že ne každý na dávání a vymýšlení dárku je... To se pak raději obejdu bez dárku úplně, než abych poslouchala poznámky typu "však už nejsme děti", apod. Ani dávání dárků "na oplátku" mě neba... Bohužel, stejně jako často neumíme dárky dávat, je neumíme ani příjimat...
    Pondělíčko, nevyprázdnit, to je přesně ten správný výraz...
    Leni, s malými dětmi ještě pořád tápu... Jestli opravdu splnit přání a darovat plastové příšernosti nebo je "lámat" ke vkusu... Já se spíš přikláním k "lámání", ale třeba se to s vlastním potomstvem změní...

    OdpovědětVymazat
  6. Zcela souhlasím... chápu, že ne všichni to tak mají - raději bez dárku - a bez "něco za něco". Letos jsme to musela hodně vysvětlovat :)).
    Peti, u nás naštěstí to nejsou plastové zvěrstva :)), zatím to byly hlavně "zábočky" k dřevěným vláčkům, krteček a jinak přikláním svému vkusu a zatím se to sešlo s úspěchem - většinou dárky z Fleru :)). Třeba takový Čimpulák a Čapír, to bylo terno :))

    OdpovědětVymazat
  7. Moc pěkná vánoční koláž:-))
    Ajka

    OdpovědětVymazat
  8. Krásné obrázky, dárky... Taky nemám ráda dárky z nutnosti, ale ne vždy vydržím (jakási potřeba nebýt dlužna?)... A s dětma to máme taky náročný, synovci i neteři dáváme spíš drobnosti a kvalitnější, nepodporujeme plastové šílenství (a co na to rodiče - neřešíme :-))

    OdpovědětVymazat
  9. Plně souhlasím, taky ráda vybírám a vymýšlím dárky a moc mě těší když i já dostanu něco osobního a "na míru" :)
    TWF Kami*

    OdpovědětVymazat
  10. Moje milá Oringle .... já to mám s dárky zrovna tak ... nejvíce si samozřejmě dávám záležet na těch pro děti .... sama vím, jak jsem je jako malá milovala ...... dodnes píšeme dopisy Ježíškovi ... všichni i já s manželem .... tvé dárky jsou nádherné a určitě tě potěšily ..... vždyť byly vybírané i darované z lásky ..... Marki

    PS: Přeji ti krásný nový rok !!!!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!